Wiismile blir Engelbrekts Tandvård och får ny klinikledning

Wiismile i Malmö är en vacker klinik vid centrala Lilla Torg. När Orasolv förvärvade verksamheten i januari 2015 hade kliniken under lång tid haft kvalitativa, personella och ekonomiska problem. Efter övertagandet har Orasolv och klinikens medarbetare kämpat hårt för att få vändning. Som alla i tandvården känner till så handlar allt om RÄTT människor och den här kliniken hade svårt att rekrytera kvalitativa tandläkare med erfarenhet. Klinikens patienter har stora komplicerade vårdbehov varför ett strategiskt arbete behövde göras för att kunna rekrytera rätt tandläkare i framtiden.

Under hösten 2015 utfördes aktiviteter med att fylla varumärket med framtidstro, Orasolvs kvalitetstänk och trygghet bland medarbetarna samtidigt som vi tillsammans försökte få till bra klinikrutiner och ekonomisk kontroll.

Efter 5 IVO-anmälningar vilka ledde till beslut om kritik mot en av klinikens konsulttandläkare, fick denne, tillsammans med klinikledningen lämna kliniken omgående i april 2016. Orasolv hyrde därefter in Docent Mikael Zimmerman för kvalitetskontroll samt kvalitetsutveckling, därutöver fick kliniken begränsningar i terapival, ffa inom större protetik. Vi lyckades kontraktera en erkänt duktig allmäntandläkare inom implantat/kirurgi som kunde stödja kliniken framåt. Begränsningarna och bristen på dagligt ledarskap resulterade i en ekonomisk katastrof för kvartal 2 2016 men en möjlighet till vändning därefter.

Under juli träffades jag och Bernt Schuss. Ända sedan övertagandet av Wiismile har Orasolv haft ett antal människor på önskelistan för att överta ledarskapet på kliniken om så skulle behövas. Överst på listan stod Bernt Schuss. Bernt har verkat som privattandläkare i Malmö sedan mitten av 80-talet. Han har byggt ett par stora kliniker och den sista av dem sålde han till Colosseum/Smile för fem år sedan. Han är en mycket kompetent tandläkare, har ett stort nätverk och ledaregenskaper. Orasolvs huvudkontor, vår styrelse och medarbetarna på kliniken är glada över att han hade modet att lämna tryggheten för utmaningen på Wiismile. I samband med detta byter kliniken namn till Engelbrekts Tandvård och kliniken har påbörjat ett arbete med att förändra målgrupp och profil.

Här kan ni läsa brevet som gått ut till alla patienter; Info till patienter på WiiSmile_2

/ Maria Johansson, VD Orasolv AB

Lämna ett svar