Krypterade mail

Givet att vi behöver skicka krypterade mail till personer utanför organisationen så kanske de har frågor kring detta och då hoppas vi att denna beskrivning kan leda till att ni får färre följdfrågor. Ett förslag är att ni skickar ett ”vanligt” mail med denna beskrivning innan ni skickar det krypterade mailet till mottagaren.

Att ta emot ett krypterat mail

Att ta emot ett krypterat mail

På grund av den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som trädde i kraft 25 maj 2018 behöver vi tänka på hur vi skickar personuppgifter via mail och kryptera alla mail som innehåller känslig information. Vi kommer att skicka ett krypterat mail till dig och nedan är kort information om hur du gör för att öppna mailet. Om det uppstår problem, vänligen hör av dig till oss så kontaktar vi vår IT-leverantör för att få hjälp med att lösa problemet.

Såhär ser det ut för dig när du tar emot ett krypterat mail. Tryck på ”läs meddelande”:

2

Du får då följande instruktioner för att kunna läsa mailet och det gör du genom att antingen logga in via ditt google-konto (om du har ett sådant) eller med ett engångslösenord.

3

När du svarar på ett krypterat mail så blir även ditt svar krypterat per automatik. Om du vill svara utan att kryptera ditt meddelande måste du skapa en ny mailtråd.

 

Du kan också kryptera ditt svar genom att skriva Krypterat: först i ämnesraden.

Lämna ett svar